Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire geneeskunde is één van de de behandelmogelijkheden van een kPNI-therapeut en is gericht op mens-eigen voeding. Het dieet van een vogel ziet er anders uit dan dat van een kat of koe. Iedere soort heeft een specifieke voedingsbehoefte. Dit geldt ook voor de mens.

Er zijn voedingsmiddelen en voedingsstoffen die essentieel voor ons zijn en er zijn voedingsmiddelen die problemen kunnen veroorzaken omdat we er minder goed op aangepast zijn. Daarnaast zijn er individuele verschillen tussen mensen die te maken hebben met genetica en de bacteriële flora die we met ons meedragen. De orthomoleculaire geneeskunde kijkt naar welke voedingsmiddelen het beste bij jou passen en welke juist kunnen leiden tot een conflict in je lichaam. Daarnaast heeft de orthomoleculaire geneeskunde oog voor tekorten die veelal voorkomen onder Nederlanders. Tekorten kunnen ontstaan door inadequate inname, door verminderde kwaliteit van het voedsel dat we eten of door een verhoogde behoefte vanwege een aandoening, genetica, sport of levensfase.

De juiste voeding en voedingsstoffen en voldoende beweging zijn essentiële elementen voor een goede vitaliteit. Alle onderdelen van het lichaam moeten nauwkeurig samenwerken om op zijn best te kunnen functioneren. De juiste voeding laat onze cellen, weefsels en organen goed functioneren. Voldoende beweging houdt de botten, gewrichten, het hart en de bloedvaten sterk, soepel en gezond. Voeding is ook van groot belang voor de hersenen, de darmen en het immuunsysteem.

De kPNI-therapeut kijkt naar dat geheel. Hij gaat op zoek naar de werkingsmechanismen achter je klachten, soms met behulp van bijvoorbeeld bloedonderzoek of speekselonderzoek. Op basis van de uitkomsten stelt hij een behandelplan op waarvan voeding een belangrijk onderdeel vormt. De orthomoleculaire aanpak is dus een onderdeel van leefstijlgeneeskunde en kan bestaan uit adviezen en supplementen om je weer grip te geven op je eigen gezondheid.

Praktijk

Maak een afspraak

of vraag meer informatie aan


Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG en kwaliteitsregister RBCZ.

Loading...
Loading...
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

okannuleren

Dummy popup

Loading...
Image

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.