Sietse Hoogeveen

Sietse Hoogeveen

Sietse, orthomoleculair therapeut en functionele keten fysiotherapeut, besefte al vrij snel tijdens zijn studies dat het lichaam eigenlijk geen losse onderdelen heeft. Alles functioneert als eenheid en zodra het ergens spaak loopt heeft dit invloed op het totaal. Het was voor hem het teken zich verder te verdiepen in leefstijl, voeding en andere factoren die een impact hebben op de gezondheid.

Direct een afspraak maken met Sietse? Gebruik onze online afsprakenplanner.

Van jongs af interesse in de gezondheidszorg

Doordat ik opgroeide in een medisch geschoold gezin raakte ik als jongste kind al vrij vroeg besmet met interesse in de gezondheidszorg. Na de middelbare school begon mijn verdieping in de medische wetenschappen met de studie bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik kwam er hier al snel achter dat ik wetenschap heel interessant vond, maar deze kennis het liefst direct in de praktijk wilde toepassen, om mensen te helpen.

Dit leidde ertoe dat ik fysiotherapie wilde gaan studeren, waar ik door loting helaas niet werd toegelaten. Daarom begon ik aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding(ALO) op de Hanzehogeschool. Hier deed ik kennis en ervaring op in het lesgeven, motorische ontwikkeling, analyseren van bewegingen en techniek van een breed scala aan sporten. Maar de interesse voor fysiotherapie bleef bestaan en zodra ik werd toegelaten stapte ik na twee jaar ALO over. In 2017 studeerde ik af als fysiotherapeut en sinds die tijd ben ik werkzaam als fysiotherapeut in Gorredijk.

Binnen de fysiotherapie werk ik volgens de principes van de manuele therapie Marsman; een vorm van manuele therapie waarbij voorkeursbeweegpatronen en de onderlinge relaties tussen wervelkolom en de extremiteiten in kaart worden gebracht. Dit geeft mij meer inzicht in de mechanica van beweegketens en het ontstaan van klachten.

Orthomoleculaire therapeut volgens de kPNI

Wat mij het meest fascineert aan het menselijk lichaam is de samenwerking van alles; eigenlijk heeft het lichaam geen losse onderdelen, functioneert alles als eenheid en zodra het ergens spaak loopt heeft dit invloed op het totaal. Doordat ik dit besef al vrij vroeg had ben ik mij tijdens de studie fysiotherapie ook al verder gaan verdiepen in leefstijl, voeding en andere factoren die een impact hebben op de gezondheid.

Een logisch vervolg voor mij was het volgen van de opleiding orthomoleculaire therapie bij Natura Foundation. In 2018 heb ik mijn diploma in ontvangst genomen en sindsdien mag ik mijzelf 'orthomoleculaire therapeut volgens de klinische psycho-neuro-immunologie' noemen. De opgedane kennis stelt mij in staat om genezing ook van binnenuit te kunnen beïnvloeden en mensen meer grip te geven op hun eigen gezondheid.

In september 2019 startte ik met de driejarige opleiding klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI) om ziekte en gezondheid vanuit nog meer invalshoeken te kunnen begrijpen en behandelen. Deze opleiding zie ik als een verdieping en verbreding van mijn reeds opgedane kennis in de orthomoleculaire geneeskunde.

Ik pas opgedane kennis het liefst meteen toe in de praktijk om mensen te helpen.

Gevolgde bij- en nascholing

Evolutionaire gezondheidsleer bij Natura Foundation
Docenten: Leo Pruimboom, Remko Kuipers, Tom Fox

Orthomoleculaire geneeskunde bij Natura Foundation
Docenten: Margo Peinemann, Tom Fox, Fien Demeulemeester

Orthomoleculaire voedingsleer bij Natura Foundation
Docenten: Margo Peinemann, Casper Beukema

Diagnostiek wervelkolom, Manuele Therapie Marsman
Docenten: Herman Leferink, Ben Gelevert

Schouder-combi-cursus, Saxion Hogeschool Enschede
Docent:
Gerard Koel

BIG-register

Ingeschreven onder nummer 59923321404

Praktijk
Loading...
Eigenlijk heeft het lichaam geen losse onderdelen, alles functioneert als een eenheid. Zodra het ergens spaak loopt heeft dit invloed op het totaal.

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

okannuleren

Dummy popup

Loading...
Image

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.