Sietse Hoogeveen

Sietse Hoogeveen

Sietse, kPNI-therapeut en fysiotherapeut, besefte al vrij snel tijdens zijn studies dat het lichaam eigenlijk geen losse onderdelen heeft. Alles functioneert als eenheid en zodra het ergens spaak loopt heeft dit invloed op het totaal. Het was voor hem het teken zich verder te verdiepen in leefstijl, voeding en andere factoren die een impact hebben op de gezondheid.

Direct een afspraak maken met Sietse? Gebruik onze online afsprakenplanner.

Al jong geïnteresseerd in de gezondheidszorg

Doordat ik opgroeide in een medisch geschoold gezin raakte ik als jongste kind al vrij vroeg besmet met interesse in de gezondheidszorg. Na de middelbare school begon mijn verdieping in de medische wetenschappen met de studie bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik vond kennis en kunde over wetenschap erg interessant, maar miste de praktische toepassing om mensen te helpen.

Zodoende wilde ik fysiotherapie studeren. Door loting werd ik helaas niet toegelaten en daarom begon ik aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding(ALO) op de Hanzehogeschool. Hier deed ik kennis en ervaring op in het lesgeven, motorische ontwikkeling, analyseren van bewegingen en techniek van een breed scala aan sporten. De interesse voor fysiotherapie bleef bestaan en zodra ik werd toegelaten stapte ik na twee jaar ALO over.

Binnen de fysiotherapie werk ik volgens de principes van de manuele therapie Marsman; een vorm van manuele therapie waarbij voorkeursbeweegpatronen en de onderlinge relaties tussen wervelkolom en de extremiteiten in kaart worden gebracht. Dit geeft mij meer inzicht in de mechanica van beweegketens en het ontstaan van klachten.

Klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI)

Wat mij het meest fascineert aan het menselijk lichaam is de samenwerking van alles. Eigenlijk heeft het lichaam geen losse onderdelen, functioneert alles als eenheid en zodra het ergens spaak loopt heeft dit invloed op het totaal. Dit besefte ik al vrij vroeg, waardoor ik mij tijdens de studie fysiotherapie al verder ging verdiepen. In leefstijl, voeding en andere factoren die een impact hebben op de gezondheid. Vervolgens heb ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde afgerond.

En om ziekte en gezondheid vanuit nog meer invalshoeken te kunnen begrijpen en behandelen deed ik daarna de studie klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI). De opgedane kennis stelt mij in staat klachten vanuit breed perspectief te analyseren en behandelen zodat cliënten meer grip krijgen op hun eigen gezondheid.

Het mooiste onderdeel van de behandeling vind ik het leggen van de puzzel; waarin alle factoren samen komen, en de rode draad in de klachten zichtbaar wordt. De succesbeleving van de cliënt bij het stapsgewijs oplossen van deze factoren geeft mij enorm veel energie.

Naast individuele behandeling van cliënten geef ik ook les om kennis over leefstijlgeneeskunde verder te verspreiden.

Ik pas opgedane kennis het liefst meteen toe in de praktijk om mensen te helpen.

Gevolgde bij- en nascholing

Klinische psycho-neuro-immunologiebij PNI Europe
Docenten: Leo Pruimboom, Tom Fox, Martijn van Raamsdonk

Schouder-combi-cursus, Saxion Hogeschool Enschede
Docent:
Gerard Koel

Diagnostiek wervelkolom, Manuele Therapie Marsman
Docenten: Herman Leferink, Ben Gelevert

Evolutionaire gezondheidsleer bij Natura Foundation
Docenten: Leo Pruimboom, Remko Kuipers, Tom Fox

Orthomoleculaire geneeskunde bij Natura Foundation
Docenten: Margo Peinemann, Tom Fox, Fien Demeulemeester

Orthomoleculaire voedingsleer bij Natura Foundation
Docenten: Margo Peinemann, Casper Beukema

Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool
Docenten: divers

Opleiding tot docent 1e graad Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de Hanzehogeschool
Docenten: divers

Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen
Docenten: divers

BIG-register

Ingeschreven onder nummer 59923321404

Praktijk
Loading...
Eigenlijk heeft het lichaam geen losse onderdelen, alles functioneert als een eenheid. Zodra het ergens spaak loopt heeft dit invloed op het totaal.

Artikelen van Sietse Hoogeveen
Vitamine D en COVID17 feb. 2022 15:57
Het effect van minder brood op jodiuminname20 jan. 2022 11:07
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

okannuleren

Dummy popup

Loading...
Image

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.