Het brein

Het brein

Loading...

Het juiste voedsel voor iemand met ADHD

De huidige leefomgeving van de mens creëert een conflict voor mensen met ADHD. ADHD’ers zijn eigenlijk jagers in een boerenomgeving. Ook het boerenvoedsel, het voedsel dat we sinds de landbouw eten, kan een belangrijke invloed hebben op de symptomen van ADHD.

Loading...

ADHD: de jager in een boerensamenleving

De hersenstichting schrijft over ADHD dat er sprake is van een biologische en erfelijke achtergrond. Er is sprake van een stoornis in de communicatie via boodschapperstoffen (neurotransmitters) tussen de prefrontale cortex en lagergelegen delen van de hersenen. Het gaat hier met name om de stofjes dopamine en noradrenaline. ADHD komt vooral bij jongens (75%) voor en 70% heeft nog symptomen op volwassen leeftijd.

Loading...

Chronische versus acute pijn

Pijn heeft van oudsher één functie: bescherming van het aangetaste weefsel. Als je met je voet in een spijker stapt krijg je een felle pijnscheut die leidt tot het snel terugtrekken van je voet om verdere schade te voorkomen. Als de wond een ontsteking veroorzaakt, zorgt de ontsteking ervoor dat je pijn voelt wanneer je weer op de voet gaat staan. Deze ontstekingsreactie is onder andere nodig om het aangetaste gebied te ontlasten zodat het weefsel zich kan herstellen. Deze vorm van pijn is acuut van aard en verdwijnt zodra de schade en de ontsteking weg is.

Loading...

Breinreparatie door ketose

Bij epilepsie is inmiddels aangetoond dat het ketogeen dieet het aantal aanvallen significant doet verminderen. Ook bij andere aandoeningen van de hersenen zoals Alzheimer, MS en een hersenschudding of CVA (traumatic brain injury) zijn de effecten soms spectaculair. Hoe kan dit?

Categorieën
Recente artikelen

Maak een afspraak

of vraag meer informatie aan


Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG en kwaliteitsregister RBCZ.

Loading...
Loading...
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

okannuleren

Dummy popup

Loading...
Image

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.