Immuunsysteem en ontsteking

Immuunsysteem en ontsteking

Loading...

Vitamine D en COVID

Er is veel geschreven over en onderzocht naar de relatie tussen lage vitamine-D-status en COVID. We geven graag een update van de huidige wetenschappelijke kennis met enkele recente meta-analyses.

Loading...

Plantaardige voeding veroorzaker van klachten?

Planten: peulvruchten, groenten, fruit, kruiden, paddenstoelen…we horen zo vaak over de vele voordelen ervan voor onze gezondheid. Populaire documentaires op Netflix zoals ‘the Game Changers’ stimuleren om enkel nog plantaardige voeding te eten. Zelden horen we dat planten bij sommige mensen ook klachten kunnen veroorzaken. Nuanceren en kennis van de juiste voedingsstoffen is dus van groot belang.

Loading...

Chronische ontstekingen en de impact op je lichaam en geest

Welvaartsaandoeningen hebben allemaal één ding gemeen: chronische ontstekingen spelen een rol in de ontwikkeling ervan. Daarom besteden we tijdens een kPNI-consult veel tijd aan het functioneren van het immuunsysteem. Ons immuunsysteem, dat ons beschermt tegen ziekteverwekkers, kan zich ook tegen ons keren wanneer het continu geactiveerd wordt en niet tijdig een halt toegeroepen wordt.

Loading...

Beweging in de kPNI

Ouder worden gaat vaak hand in hand met het ontwikkelen van symptomen, klachten en ziektebeelden. Hart- en vaatziekten, kanker, overgewicht, diabetes, dementie, osteoporose en slijtage zijn de meest voorkomende kwalen waar mensen mee te maken krijgen. Bewegingstherapie kan ingezet worden om zowel preventieve als curatieve redenen. Bewegen hoort bij het leven. Niet voldoende (kunnen) bewegen verlaagt de kwaliteit van leven van velen. Voldoende bewegen kan het optreden van natuurlijke verouderingsprocessen vertragen.

Loading...

Trainen met een chronische aandoening

In de kPNI kijken we naar hoe systemen en weefsels elkaar beïnvloeden. In dit artikel gaan we in op de effecten van spieren op het immuunsysteem. Spiertraining kan ingezet worden in zowel de preventie als de behandeling van chronische ziektebeelden. De oefening en trainingsprikkel zijn wel van belang, want de effecten hiervan kunnen nogal uiteenlopen.

Loading...

Buikbrein: hoe onze darmen onze hersenen beïnvloeden en andersom

Het 'buikbrein’ of ‘2e brein’ zijn synoniemen voor het complexe netwerk aan zenuwen en microben die onze hersenen en daarmee onze stemming, cognitie en gedrag beïnvloeden. Het ligt voor de hand om naar voeding te kijken wanneer we onze darmgezondheid (en daarmee onze hersengezondheid) willen beïnvloeden. Toch is voeding niet de enige factor die hierin een grote rol speelt. Ook de hersenen zelf hebben de capaciteit veel controle uit te oefenen op de darm.

Categorieën
Recente artikelen

Maak een afspraak

of vraag meer informatie aan


Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG en kwaliteitsregister RBCZ.

Loading...
Loading...
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

okannuleren

Dummy popup

Loading...
Image

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.