Darmflora

Darmflora

Loading...

Het juiste voedsel voor iemand met ADHD

De huidige leefomgeving van de mens creëert een conflict voor mensen met ADHD. ADHD’ers zijn eigenlijk jagers in een boerenomgeving. Ook het boerenvoedsel, het voedsel dat we sinds de landbouw eten, kan een belangrijke invloed hebben op de symptomen van ADHD.

Loading...

Hoe versterk ik mijn immuunsysteem?

Veel chronische aandoeningen houden verband met ons immuunsysteem. Het speelt een essentiële rol in onze afweer tegen indringers. Wanneer ons immuunsysteem verzwakt is worden we gevoelig voor infecties. Het hoort naast bacteriën en virussen ook ongebreideld groeiende en delende lichaamseigen cellen op te sporen en op te ruimen. Er zijn veel factoren in ons lichaam die ons immuunsysteem horen aan te sporen of af te remmen. Hier hebben we gelukkig ook zelf een invloed op. Dit artikel gaat in op de factoren die evenwicht brengen in het immuunsysteem.

Loading...

Chronische ontstekingen en de impact op je lichaam en geest

Welvaartsaandoeningen hebben allemaal één ding gemeen: chronische ontstekingen spelen een rol in de ontwikkeling ervan. Daarom besteden we tijdens een kPNI-consult veel tijd aan het functioneren van het immuunsysteem. Ons immuunsysteem, dat ons beschermt tegen ziekteverwekkers, kan zich ook tegen ons keren wanneer het continu geactiveerd wordt en niet tijdig een halt toegeroepen wordt.

Loading...

Maag- en darmklachten

Er komen veel mensen bij ons in de praktijk vanwege maag-darmklachten. Stoornissen in het functioneren van onze darmen kunnen betrokken zijn bij de ontwikkeling van veel andere klachten en zelfs ziektebeelden. Van vermoeidheid, pijnklachten en psychische klachten tot auto-immuunziekten, astma en overgewicht en zelfs tot neurodegeneratieve ziektebeelden als Parkinson. Hoe beïnvloeden we dit systeem als kPNI-therapeut?

Loading...

Buikbrein: hoe onze darmen onze hersenen beïnvloeden en andersom

Het 'buikbrein’ of ‘2e brein’ zijn synoniemen voor het complexe netwerk aan zenuwen en microben die onze hersenen en daarmee onze stemming, cognitie en gedrag beïnvloeden. Het ligt voor de hand om naar voeding te kijken wanneer we onze darmgezondheid (en daarmee onze hersengezondheid) willen beïnvloeden. Toch is voeding niet de enige factor die hierin een grote rol speelt. Ook de hersenen zelf hebben de capaciteit veel controle uit te oefenen op de darm.

Categorieën
Recente artikelen

Maak een afspraak

of vraag meer informatie aan


Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG en kwaliteitsregister RBCZ.

Loading...
Loading...
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

okannuleren

Dummy popup

Loading...
Image

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.